Bullshit management

Je moet het maar durven. Je bent raadslid en ondernemer in Rotterdam, hebt 15 jaar bij organisatie- en adviesbureaus gewerkt en je gaat een boek schrijven over de onzin van management. Bullshit management. Auteur Jos Verveen onderbouwt met anekdotes, historische en actuele feiten waarom het onderscheid tussen denkers en doeners is doorgeslagen. Een gedachtengang waar ik me erg in kan vinden. 

Management zoals wij dat nu kennen bestaat nog maar 100 jaar. Bewezen rendement ontbreekt. Balanced Score cards, key performance indicatoren, cultuurtrainingen, vergaderingen, 360 graden feed back gesprekken, klankbordgroepen, teambuilding in de Ardennen. De manager heeft het druk... Dankzij een stoplichtmodel weet hij precies hoe alles ervoor staat en hoeft hij niet teveel bezig te zijn met het product, de klant of de medewerkers. 

Als voorbeeld het verhaal van een manager van een kaasfabriek.

"Sinds kort ben ik manager van de inkoopafdeling en mag ik de kaasinkopers aansturen. Oh wat waren mijn vrouw en vrienden trots. Inmiddels heb ik mijn zondagmiddag en -avond gereserveerd voor alle stukken. Ik wist niet dat er zoveel kwam kijken bij management. Er zijn ook zoveel zaken waarvan je iets moet vinden. Het gaat wel goed. Inmiddels hebben we een inkoopbeleid, een verkoopbeleid, een voorraadbeleid en een communicatiebeleid, een sponsorbeleid, een calamiteitenbeleid... Valt me wel op dat niet veel mensen de stukken lezen, maar dit moet vast even groeien. De directeur heeft ons gevraagd of wij hier maandelijks over willen rapporteren. De rapportage kunnen we dan iedere maand tijdens de directielunch presenteren. Soms denk ik dat ik liever goede kaas wil inkopen, maar... ik denk dat dit bij het wennen hoort om manager te worden." 

Wilt u als organisatie overleven dan moet u toegevoegde waarde hebben voor uw klant. Een bijzonder product, een goede service of een scherpe prijs. Hebt u dit niet, dan bent u 13 in een dozijn en zult u niet overleven. U kunt daar alle modellen, vergaderingen, cultuursessies of wat dan ook tegenaan gooien, maar dit is een keiharde wet van het kapitalisme. 

Stop met alle overbodige ballast in uw bedrijf. Het afschaffen van diverse managementlagen gaat u extra groei opleveren. Het gaat er om dat we organiseren waar het om draait en niet dat het draait om het organiseren. Steek alleen tijd en energie in die zaken waar uw onderneming in essentie om draait. Passie, ondernemerschap, de klant, werken en niet zeuren en eigenlijk gewoon tegelijk denken en doen!  

Folkert Fennema 

 

Reageren? 

Boekkopie 

 

ALLE BLOGS